Sevgiler günü yaklaşıyorken herkes de bir koşturmaca, sevdiğine hediye alma çabalarında. İnsanın sevdiğini mutlu etmesi kadar güzel bir şey yok herhalde bu hayatta. Bu güne özel mini menümüz hazır deneyen herkese afiyet olsun. Sevgililer gününüz kutlu olsun.
NOHUT SALATASI
Nohut salatada nasıl bir şey dediğinizi duyar gibiyim. İçinde barındıracağınız bütün yeşillikler sizin yaratıcılığınıza kalsın önemli olan bol ekşi, hafif sert o tadı almanız bunun içinde en büyük yardımcı oyuncumuz tabiiki de nar ekşisi.
MALZEMELER / 2 PORSİYON
1 SU BARDAĞI NOHUT
2 DOMATES
1 KIRMIZI SOĞAN
1/2 BAĞ NANE
2-3 ADET SALATALIK
1 ADET PAPRİKA BİBERİ
NAR EKŞİSİ
ZEYTİNYAĞI
-Nohutlarımızı bir gece öncesi suda bekletiyoruz ardından kullanacağımız gün haşlıyoruz.
-Geri kalan malzemeyi ister uzun uzun jüliyen, ister küp küp mire poix şeklinde doğranabilir.
-Nohutlar soğuyunca sebze, meyvelerimiz ile birleştirilir üzerine zeytinyağı ve bolca nar ekşisi eklenerek afiyet ile servis edilir.
Bu kadar salata, meze yeter biraz da yanlarına doyurucu bir tat olsun derseniz de karbonhidratlardan erişteyi öneriyorum. Anneannem genellikle tuzlu lor peynirini tavada sos haline getirip öyle servis etmeyi sever ancak benim tercihim kesinlikle lora hiç bir işlem uygulamadan içine biraz ceviz parçaları da ekleyerek yemekten yana. Hem doyurucu hem de inanılmaz hafif bu lezzetleri denemeniz dileği ile...
MEYVELİ TART
MALZEMELER
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı soğuk su
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
1 kase çilek
1 kase muz
1 kase kivi
Tart Jölesi veya suda eritilmiş yaprak jelatin
YAPILIŞI
-Bir kaba malzemenin hepsini koyalım ve iyice yoğuralım hazırladığımız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim.
-Tart kalıbını yağlayalım biraz unluyalım hamuru elimizle bastırarak tart kalıbına yerleştirelim tart hamurunun kabarmaması için çatal yardımı ile hamurumuzda delikler açalım.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, daha sonra kalıptan çıkaralım.
-Kreması için; tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
-Tartın üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve yayalım.
-Kremanın üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim.
-Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayalım tart jölesi biraz soğuduktan sonra devamlı tartın orta kısmına dökerek yayılmasını sağlayalım.
Meyveli tartımızı biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım.
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER
-3 Yufka -1 Domates -3 Yeşil biber -1 tutam Maydanoz -100 gr. Pastırma -150 gr. Kaşar peyniri -2 çorba kaşığı Tereyağı -Zeytinyağı
YAPILIŞI
-Domatesi, biberleri doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. İçine kaşar peyniri rendeliyoruz. Pastırmayı ince ince doğrayıp karışıma ekliyoruz. Maydanozu da doğruyoruz ve karıştırma kabına koyuyoruz, harmanlıyoruz.
-Tereyağını tavada eritiyoruz ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz.
-3 tane yufkayı üstüste seriyoruz. Hepsini 8 üçgen elde edecek şekilde kesiyoruz. Üzerlerine fırçayla yağ karışımından sürüyoruz. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz. Kenarlarını katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
-Dilerseniz tavuk fırında nasıl yetişecek diye düşünürseniz ayçiçekyağı ile tava içerisinde üzerine yumurta sürmeden iç harç ve yufka şeklinde kızartabiliriz.
TAVUK IZGARA
MALZEMELER
3 ADET TAVUK BONFİLE GÖĞÜS
MARİNE ETMEK İÇİN
1 FİNCAN ZEYTİN YAĞI
1/2 FİNCAN LİMON SUYU
1 SOĞAN SUYU
KEKİK
TOZ KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI
-Soğanı soyup rendeliyoruz avucumuzun içinde rendelediğimiz soğanları iyice sıkıp sularını çıkartıp bir kaba alıyoruz.
-Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları da soğan suyu ile birleştirdikten sonra 3 parça tavuk bonfile göğüslerimizi bütün hali ile içine atıyoruz.
-Eğer ki tavuk bonfileleri kasap reyonundan alıyor iseniz dövdürüp inceltirin ancak hazır alıyor iseniz ortadan 2 ye bölüp 6 parçaya ayırınız. Marine ile suyunu çeken tavuk kalın olacaktır.
-Buzdolabında 2 saatle 48 saat arası marine de beklettiğiniz tavukları çıkartıp teflon tava da arkalı önlü iyice kızarana kadar pişiriniz.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]